Somnium Ensemble haluaa voimallisella soinnillaan ja konserttiensa tarinoilla kutsua kuulijan pysähtymään ja herkistymään. Somnium tarkoittaakin unta tai unelmaa.

Somnium Ensemble on nuorista musiikinopiskelijoista ja pitkän linjan kuoroharrastajista koostuva helsinkiläinen sekakuoro, joka perustettiin vuonna 2009. Kymmenvuotisen taipaleensa aikana kuoro on kasvanut täyteläisestä soinnistaan ja korkeatasoisista tulkinnoistaan tunnetuksi puoliammattilaisyhtyeeksi. Somnium Ensemble on perehtynyt erityisesti romantiikan, 1900-luvun alun sekä renessanssin ajan kuoromusiikkiin. Kaudelle 2012–2013 kuoro valittiin Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi, ja sittemmin haaviin on jäänyt useita palkintoja: 2. sija sekä yleisön suosikki -palkinto Sveitsin Neuchâtelin kansainvälisillä kuorofestivaaleilla 2014, palkinto parhaasta Sibelius-tulkinnasta ja kaksi kultaleimaa Tampereen Sävelessä kesällä 2015 sekä kuorokategorian ensimmäinen palkinto Florilège Vocal de Tours -kilpailussa Ranskassa 2018. Somnium Ensemblen albumi Unesi ääni valittiin Yleisradion Vuoden levyksi 2019 - tämä oli ensimmäinen kerta, kun tunnustuksen on saanut a cappella -kuorolevy. Kuoron esikoislevy, jouluinen Ad Mariam ilmestyi 2016. Konserttien kohokohtiin kuuluvat mm. Rahmaninovin Vigilia keväällä ja syksyllä 2016 EMO Ensemblen kanssa, Mendelssohnin Paulus-oratorio Mieskuoro Manifestumin ja Kirkkonummen kamariorkesterin kanssa sekä Brahmsin Ein deutsches Requiem kahden pianon säestyksellä Eurajoki Bel Canto -festivaalilla. Somnium Ensemblen taiteellisena johtajana on toiminut kuoron perustamisesta asti kuoronjohtaja Tatu Erkkilä.

Johtaja Tatu Erkkilä

Kuoronjohtaja-pianisti Tatu Erkkilä (s. 1993) aloitti kuoroharrastuksen 10-vuotiaana Helsingin Cantores Minores -poikakuorossa. Hän valmistui Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta diplomi-kuoronjohtajaksi vuonna 2019 opettajinaan Matti Hyökki ja Nils Schweckendiek. Kaudella 2018–2019 Erkkilä opiskeli Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa opettajanaan professori Justin Doyle. Kesällä 2018 hän oli pianistina ja apulaiskapellimestarina Saksassa Lyric Opera Studio Weimarissa (J. Strauss: Lepakko).

Erkkilä on vuonna 2009 perustamansa kamarikuoro Somnium Ensemblen taiteellinen johtaja. Hän on toiminut bassojen äänenjohtajana ja kuoron taiteellisen toimikunnan jäsenenä EMO Ensemblessa, ja hän on myös vieraillut johtamassa kuoron konsertteja. Erkkilä on vieraillut harjoittajana ja korrepetiittorina myös kansainvälisesti, viimeisimpänä Vocalconsort Berlin:n projektissa helmikuussa 2019. Lisäksi hän on mm. Helsingin Kamarikuoron jäsen, jossa hän on toiminut sekä laulajana että harjoittajana.

Erkkilä on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuosina 2011–2014. Nykyään hän toimii Oopperajuhlakuoron pianistina harjoituskaudella sekä kesäkaudella korrepetiittorina Savonlinnan Oopperajuhlilla. Erkkilä on toiminut korrepetiittorina myös Tampereen Oopperassa sekä useissa Helsingin alueen ooppera- ja konserttiproduktioissa, joissa häntä on silloin tällöin nähty myös kapellimestarina.

Laulajat

Sopraano

Hänninen Siiri
Jämsä Martta
Kuusirati Veera
Mäki-Luopa Lotta
Palkama Elina
Palmgren Lilja
Pokela Anni
Salenius Iida
Sandström Amanda
Seppänen Lotta
Tanhula Julia
Vähä-Ruona Reeta
Wahlbom Vilja

Altto

Ginström Laura
Hannonen Anna
Junkkari Ella
Kangas Tuovi
Kivelä Lotta
Kleine Iida-Marja
Kytölä Aino
Lind Essi
Mehtälä Joanna
Nummela Iida
Rajala Anna
Särkiö-Pitkänen Auli
Vaara Alisa

Tenori

Aalto Iivari
Björn Marcus
Erkkilä Niilo
Karipuu Timo
Krogius Johan
Kupiainen Matti
Lind Matti
Määttä Aleksi
Sepponen Tommi

Basso

Hiltunen Ossi
Huhtanen Leo
Kärkkäinen Arttu
Minkkinen Joonas
Pitkänen Justus
Rantanen Topias
Vallinoja Veikko
Villberg Antti
Wirta Johan

Hallitus

Leo Huhtanen

Puheenjohtaja

Tommi Sepponen

Varapuheenjohtaja

Ella Junkkari

Rahastonhoitaja

Marcus Björn

Sihteeri

Auli Särkiö-Pitkänen

Sisällöntuottaja

Veera Kuusirati

Somevastaava

Lilja Palmgren

Art Director

Tatu Erkkilä

Taiteellinen johtaja