Somnium Ensemble haluaa voimallisella soinnillaan ja konserttiensa tarinoilla kutsua kuulijan pysähtymään ja herkistymään. Somnium tarkoittaakin unta tai unelmaa.

Somnium Ensemble on nuorista musiikinopiskelijoista ja pitkän linjan kuoroharrastajista koostuva helsinkiläinen sekakuoro, joka perustettiin vuonna 2009. Kymmenvuotisen taipaleensa aikana kuoro on kasvanut täyteläisestä soinnistaan ja korkeatasoisista tulkinnoistaan tunnetuksi puoliammattilaisyhtyeeksi. Somnium Ensemble on perehtynyt erityisesti romantiikan, 1900-luvun alun sekä renessanssin ajan kuoromusiikkiin. Kaudelle 2012-2013 kuoro valittiin Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi, ja sittemmin haaviin on jäänyt useita palkintoja: 2. sija sekä yleisön suosikki -palkinto Sveitsin Neuchâtelin kansainvälisillä kuorofestivaaleilla vuonna 2014, palkinto parhaasta Sibelius-tulkinnasta ja kaksi kultaleimaa Tampereen Sävelessä kesällä 2015 sekä kuorokategorian ensimmäinen palkinto Florilège Vocal de Tours -kilpailussa Ranskassa kesällä 2018. Vuonna 2016 kuoro julkaisi ensimmäisen levynsä Ad Mariam. Somnium Ensemblen taiteellisena johtajana on toiminut kuoron perustamisesta asti kuoronjohtaja Tatu Erkkilä.

Johtaja Tatu Erkkilä

Kuoronjohtaja-pianisti Tatu Erkkilä (s. 1993) aloitti kuoroharrastuksen 10-vuotiaana Helsingin Cantores Minores -poikakuorossa. Vuodesta 2012 hän on opiskellut Sibelius-Akatemian kuoronjohtoluokalla ensin Matti Hyökin, sitten Nils Schweckendiekin johdolla. Erkkilän laulunopettajia ovat vuodesta 2012 olleet Jorma Elorinne ja Petteri Salomaa. Syyslukukaudella 2018–2019 Erkkilä suorittaa kuoronjohdon maisteriopintojaan Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa opettajanaan professori Justin Doyle.

Erkkilä on vuonna 2009 perustamansa kamarikuoro Somnium Ensemblen taiteellinen johtaja. Hän on toiminut bassojen äänenjohtajana ja kuoron taiteellisen toimikunnan jäsenenä EMO Ensemblessa, ja hän on myös vieraillut johtamassa kuoron konsertteja. Lisäksi hän on mm. Helsingin Kamarikuoron jäsen. Kesällä 2018 Erkkilä oli pianistina ja apulaiskapellimestarina Saksassa Lyric Opera Studio Weimarissa (J. Strauss: Lepakko).

Erkkilä on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa vuosina 2011–2014. Nykyään hän toimii Oopperajuhlakuoron pianistina harjoituskaudella sekä kesäkaudella korrepetiittorina Savonlinnan Oopperajuhlilla. Erkkilä on toiminut korrepetiittorina myös Tampereen Oopperassa sekä useissa Helsingin alueen ooppera- ja konserttiproduktioissa, joissa häntä on silloin tällöin nähty myös kapellimestarina.

Laulajat

Sopraano

Ginström Anna
Hänninen Siiri
Kauppinen Emmi
Metsälampi Marianna
Palkama Elina
Rantama Ellen
Repo Oona
Salenius Iida
Sandström Amanda
Vähä-Ruona Reeta

Altto

Hirvonen Vilma
Junkkari Ella
Kangas Tuovi
Kivelä Lotta
Kuusirati Veera
Lind Essi
Mehtälä Joanna
Nummela Iida
Rajala Anna
Särkiö-Pitkänen Auli

Tenori

Björn Marcus
Erkkilä Niilo
Karipuu Timo
Krogius Johan
Lind Matti
Martikainen Sampo
Määttä Aleksi
Sepponen Tommi

Basso

Aho Ilmari
Hiltunen Ossi
Huhtanen Leo
Kärkkäinen Arttu
Minkkinen Joonas
Pitkänen Henrik
Pitkänen Justus
Rantanen Topias
Vallinoja Veikko
Wirta Johan

Hallitus

Elina Palkama

Puheenjohtaja

Marianna Metsälampi

Varapuheenjohtaja

Ella Junkkari

Rahastonhoitaja

Veera Kuusirati

Sihteeri

Auli Särkiö-Pitkänen

Sisällöntuottaja

Marcus Björn

Markkinointivastaava

Joanna Mehtälä

Art Director / Webmaster

Tatu Erkkilä

Taiteellinen johtaja