Somnium sai kahdeksan uutta laulajaa

04.09.2020 Auli Särkiö-Pitkänen Kuorolaiset

Somnium Ensemblen syksyn koelauluissa uusiksi jäseniksi otettiin peräti kahdeksan uutta upeaa laulajaa! Toivotamme innolla heidät mukaan riveihimme ja pyysimme heitä kertomaan hieman itsestään sekä siitä, mikä sai hakemaan Somniumiin.

Iivari Aalto, 19, tenori 2

”Valmistuin viime keväänä Sibelius-lukiosta ylioppilaaksi ja nyt aloitan opintoni Sibelius-Akatemian pianonsoiton solistisessa koulutuksessa kahden vuoden nuorisokoulutuksen jälkeen. Tulen muusikkoperheestä, joten musiikki on aina ollut osana jokapäiväistä arkeani. Aloitin pianonsoiton 6-vuotiaana ja kuorolaulun 10-vuotiaana Tapiolan kuorossa. Päästyäni Sibelius-lukioon lopetin Tapiolan kuorossa, ja sieltä kuoroharrastukseni jatkui Sibelius-lukion kamarikuoroon. Kuoroilla on ollut erityisesti sosiaalisena yhteisönä suuri merkitys elämässäni, sillä pianolla ei usein pääse orkesteriproduktioihin tms. isoihin porukoihin. Somniumiin tuli haettua kavereiden painostuksen alaisena (kiitos siitä 🙂 ), ja odotan innolla tulevia kokemuksia tasokkaan kuoron riveissä!”

Anna Hannonen, 19, altto 2

”Valmistuin Sibelius-lukiosta viime keväänä ja aloitin tänä syksynä luokanopettajan opinnot Helsingin yliopistossa. Pianotunneilla aloin käymään viisivuotiaana, ja laulaminen taas on ollut ikään kuin osa jokapäiväistä elämää, mutta innostuin siitä enemmän lukion aikana. Pääsin osallistumaan myös lukion kamarikuoroon, jossa lauloinkin koko kolme vuotta. Kuorolaulusta innostuneena halusin valmistumisen jälkeen löytää tasokkaan kuoron, jossa pääsisin jatkamaan tätä harrastusta. Somnium oli siskojen ja kavereiden kautta ennestään tuttu, joten päädyin pääsykokeisiin, ja ensimmäisten treenien jälkeen innostus uutta kuoroa kohtaan on vain kasvanut. Luulen Somniumin tarjoavan kaikenlaisia uusia ja jänniä kokemuksia, ja uskon viihtyväni oikein hyvin!”

Matti Kupiainen, 18, tenori 2

”Olen välivuodella ja teen töitä Hesburgerissa. Selloa olen soittanut 13 vuotta ja laulun aloitin noin viisi vuotta sitten. Sellon soitto on hiipunut, mutta laulu on kuoromusiikin ohessa säilynyt. Somniumiin hain, koska kuoromusa on siistii ja Somniumissa oli paljon tuttuja. Pidän myös Somniumin sisällöstä. Eiköhän tästä kuorosta tuu siisti kokemus meitsille! :)”

Lotta Mäki-Luopa, 22, sopraano 2

”Olen Somniumin tuore kakkossopraano ja ensi keväänä (toivottavasti) kandiksi valmistuva kauppatieteiden opiskelija. Musiikki on kulkenut elämässäni mukana soitto- ja lauluharrastuksena lapsesta saakka, peruskoulun musiikkiluokkien kautta Sibelius-lukion musiikkilinjalle. Lukiossa myös musiikkiteatterista tuli tärkeä osa elämääni, ja muutamissa musikaaleissa onkin tullut pyörähdettyä mukana.

9-vuotiaana pääsin mukaan Kansallisoopperan lapsikuoroon ja kuoroharrastus teki niin suuren vaikutuksen, että sen jälkeen en olekaan ollut ilman kuoroa. Kuorolaulu herätti kiinnostuksen myös yhtyelauluun, ja kuoroharrastusten lisäksi laulan lauluyhtye inTonesin kakkossopraanona.

Lukioajat lauloin Sibelius-lukion tyttökuorossa, minkä jälkeen aloitin EMO Ensemblessa ja nyt myös Somniumissa. Somniumissa kiehtoi erityisesti kunnianhimoisuus, tavoitteellisuus ja kuoron riveissä laulavilta tutuilta kuultu hyvä yhteishenki, joka välittyi jo ensimmäisissä harjoituksissa. Mielestäni kuorolaulussa hienointa on yhdessä tekeminen ja jonkin hienon luominen sekä kuuntelijoille että laulajille itselleen. Odotan innolla näitä ja muita kokemuksia Somniumissa!”

Anni Pokela, 19, sopraano 2

”Opiskelen Helsingin Yliopistossa uskontotiedettä ja sukupuolentutkimusta. Oon harrastanut musiikkia lähestulkoon koko elämäni ajan mutta viimeistään yläasteella laulusta tuli mun ensisijainen juttu. Kirjoitin mun ekan biisin kolmosluokalla ala-asteen talent-kilpailua varten eikä säveltäminen ja sanoittaminen ole sittemmin loppunut. Tutustuin kuorosceneen lukiossa kun pääsin Sibelius-lukion kamarikuoroon, jossa toimin puheenjohtajana viimeisen vuoteni. Nyt oon ollut vuoden ilman kuoroa ja se on ollut aika kamalaa. Kaverit kertoivat kaikkea hyvää Somniumista ja onneksi päätin hakea! Ekoista treeneistä asti on ollut sellanen kutkuttava fiilis että oon oikeassa paikassa, ja on aivan törkeän siistiä että pääsin messiin!”

Julia Tanhula, 19, sopraano 1

”Valmistuin keväällä Sibelius-lukion musiikkilinjalta ja tällä hetkellä vietän välivuotta töitä tehden, itsenäisesti opiskellen sekä laulaen.

Varsinainen lauluintoni syttyi ala-asteella, kun aloitin kuorolauluharrastuksen kotikaupunkini musiikkiopiston kuorossa. Tulevat vuodet johdattivat minut niin akustisen laulukeikkailun, klassisen kitaransoiton kuin useiden musiikkiteatteriproduktioidenkin pariin. Rakkaus klassista musiikkia kohtaan puhkesi kukkaan muutama vuosi sitten Kansallisoopperan nuorten musiikkiteatteriryhmässä. Vuosi oopperatalolla teki minuun suuren vaikutuksen, ja olin iloinen, kun tämän jälkeen pääsin lukiossa klassisen laulun tunneille ja takaisin kuoroharrastuksen pariin.

Musiikki on elämäni suola – asia, joka jaksaa ajasta ja tilanteesta riippumatta innostaa ja viedä mukanaan. Lukion loppuessa minulle oli selvää, että haluan jatkaa kuorolaulua tulevaisuudessakin. Onkin ihanaa päästä osaksi näin upeasointista, kiinnostavan repertuaarin omaavaa kuoroa!”

Alisa Vaara, 19, altto 1

”Olen tuore ylioppilas ja Somniumin uusi ykkösaltto. Musiikkiharrastukseni alkoi 5-vuotiaana pianolla. Myöhemmin vaihdoin pääsoittimeksi saksofonin, jota soitin Pop & Jazz Konservatoriolla. Lukiossa kuitenkin huomasin, ettei saksofoni tuo enää samanlaista iloa kuin joskus aiemmin. Olin kiinnostunut enemmän klassisesta laulusta, johon olin tutustunut lukioni tarjoamilla laulutunneilla. Nykyään käyn laulutunneilla Helsingin Konservatoriolla.

Lukion lisäksi päättyi myös laulaminen Sibelius-lukion tyttökuorossa. Halusin ehdottomasti jatkaa kuorossa laulamista, joten aloin etsiä minulle sopivaa kuoroa pääkaupunkiseudulta. Emossa laulava siskoni kertoi minulle Somniumista, joka ei ollut minulle ennestään tuttu. Googlasin ja kuuntelin Spotifyta ja ihastuin saman tien. Kuoro kuulosti upealta ja ohjelmisto oli juuri sellaista, mitä olin toivonutkin. Minun oli päästävä mukaan!

Takana on nyt parit ensimmäiset treenit, ja odotan innoissani jo seuraavia. On upeaa päästä osaksi ammattitaitoista kuoroa, ja uskon, että matkastani Somniumissa tulee erittäin mielenkiintoinen.”

Antti Villberg, 39, basso 1

”Olen DI, isä ja laulaja. Nuoruudessani Salossa soitin opistossa pianoa, ja musiikkiluokalla tehtiin jo monenlaisia produktioita. Suunnattuani Otaniemeen musiikki uhkasi jäädä taka-alalle, kunnes sattuma puuttui peliin vuonna 2003 ja päädyin Polyteknikkojen Kuoroon. Siellä koin jonkinlaisen valaistumisen ja hurahdin vakavasti laulamiseen erityisesti erilaisissa pienyhtyeissä. Kahden pienen pojan isyys hillitsi moponi keulimista reilun kymmenisen vuotta, mutta nyt tilanne alkaa taas riistäytymään käsistä. Somniumista tunsin muutaman laulajan etukäteen ja myös äänitteiden perusteella lähdin hakemaan ammattimaisella ja intohimoisella asenteella toimivaa ryhmää. Ensivaikutelman perusteella odotan jo innolla tulevia hienoja yhteisiä musiikillisia kokemuksia.”

Tervetuloa mukaan! Somniumin seuraava konsertti on vierailumme VocalEspoo-festivaalilla lauantaina 17.10. Silloin Tapiolasalissa soivat Arvo Pärtin ja Frank Martinin väkevät teokset!