Somnium sai riveihinsä viisi uutta laulajaa

17.09.2018 Auli Särkiö-Pitkänen Kuorolaiset

Syksyn koelauluissa oli vilkasta, ja niiden tuloksena Somnium Ensembleen on valittu viisi upeaa laulajaa! Miksi he päättivät hakea Somniumin ja mitä he odottavat alkavalta kaudelta?

Sarah Devoyon, 22, altto 2

”Pienestä pitäen oon ollut musahommissa. Kuorolaulu alkoi virallisesti 10-vuotiaana, ja siitä lähtien laulaminen on ollut tärkeä, läheinen, rakas harrastus. Somniumissa lauletaan hyvää musaa lämpimällä ja ammattimaisella otteella, se veti mielenkiinnon! Odotan haasteita ja iloista yhteismusisointia mukavien ihmisten kanssa. Jännää!”

Vilma Hirvonen, 20, altto 2

”Lauloin Tapiolan kuorossa noin 10 vuotta. Sinä aikana ehdin tylsistyä ja rakastua kuorolauluun monta kertaa. Lukiossa lauloin tyttökuorossa ja kävin Ebelissä pop/jazz -laulutunneilla. Kuluneen lukuvuoden olin kuorotta, ja vaikka laulutunneilla käyminen oli hauskaa ja kehittävää, tajusin kaipaavani fiilistä, joka tulee, kun laulaa osana isoa porukkaa.

Kuorokaipauksen herättyä kyselin kavereilta kuoroista, ja Somniumissa sopraanoa laulava Siiri piti todella hyvän myyntipuheen, joten päätin hakea. Odotan kaudelta sitä, että tulen osaksi upeaa soundia ja porukkaa!”

Lotta Kivelä, 20, altto 2

”Laulaminen on aina tarkottanut mulle mukavaa itseilmaisun tapaa, mutta samalla yhdessä tekemistä. Tykkään ottaa laulamisen sopivan tavoitteellisesti niin, että kehityn ja opin, mutta kuitenkin rennolla tasolla. Oon laulanut yksin, lauluyhtyeissä ja bändeissä, mutta kuorossa laulaminen on osoittautunut itselle kaikista mieluisimmaksi muodoksi. Matka kuoromaailmaan alkoi aikoinaan lapsi- ja nuorisokuoroista, jatkui Sibiksen Tyttökuorossa, jossa identifioiduin lopullisesti alttokakkoseksi, ja Dominante-vuoden jälkeen next step olette te!

Valitsin Somniumin, koska olen kuullut teistä ja teidän menosta niin paljon hyvää! Somniumin maine on kiirinyt, ja teidät on omin ihailevin korvin maineenne arvoiseksi todettu. Pidän yhdessä tekemisestä – siitä että saan oppia muilta ja tuntea olevani laulun kautta osa jotakin hienoa. Musta tuntuu, että Somnium on taitonsa ja hyvän yhteisen meininkinsä takia jotain tällaista erityistä. Tältä kaudelta odoan laulamisen iloa, kehittymistä ja mukavia hetkiä yhdessä.”

Johan Krogius, 20, tenori 1

”Laulu ja musiikki on minulle tärkeä osa arkea niin koulussa (Helsingin konservatorio) kuin vapaa-ajallakin. Yritän kehittyä laulajana niin solistisesti kuin kuoron rivilaulajana.

Somnium oli luonnollinen kuorovalinta, koska olin jo laulanut kuoron La clemenza di Tito –oopperaprojektissa. Sen aikana laulukollega ja ystävä Veikko Vallinoja sanoi, koska olin jättämässä entisen kuoroni Cantores Minoreksen, että ”Johan, sielusi tarvitsee kuorolaulua, tule Somniumiin”, ja niin tässä sitten kävi.

Laaja ohjelmistokin kiinnostaa, kun kuorossa lauletaan korkealla tasolla niin renessanssin helmiä kuin moderneja skandinaavisia huippubiisejä. Odotan innolla Paulus-oratorion konsertteja, kuoron konsertteja ja sitä että saa itse, laulamalla osallistua tähän Suomen parhaan soinnin omaavan kuoron toimintaan!”

Johan Wirta, 42, basso 2

”Kuorolaulu on osa minuutta. Olen laulanut kuoroissa pitkään, ja tuntuisi ontolta jos ei saisi toteuttaa tätä intohimoa. Kuorolaulu merkitsee minulle sitä, että saa tehdä jotain niin hienoa kuin kuoromusiikki muiden ihmisten kanssa ja tuottaa esiintymisillä iloa ympärilleen. Samalla se on myös tapa rentoutua ja päästä irti muusta arjen hulinasta. Olen laulanut kuoroissa n. 30 vuotta, joista viimeiset vuodet isoissa sinfoniakuoroissa (Musiikkitalon Kuoro, Helsingin filharmoninen kuoro).

Somnium on täynnä taitavia muusikoita. Sen huomasi jo ensimmäisissä harjoituksissa, joiden päätteeksi oli koelaulu: prima vistana Paulus-oratorion kannet auki ja siitä vaan kaikki laulamaan! Kuorolla on todella kaunis ja puhdas sointi. Se innostaa myös itseäni edelleen kehittymään. Tatun tunsin aiemmin, joten uutta kuoroa etsiessä oli Somnium luonteva valinta vähän pienemmäksi ryhmäksi. Odotan saavani uusia laulukokemuksia, uusia tuttavuuksia ja kehittyväni edelleen laulajana taitavien muusikoiden mukana.”