Uudet somniumlaiset esittelyssä

24.09.2021 Somnium Ensemble Kuorolaiset

Syksyn tullessa Somnium on saanut koelaulujen kautta jälleen riveihinsä neljä uutta vahvistusta. Millaisia laulajia saamme toivottaa tervetulleeksi joukkoomme hoitamaan ja pitämään hauskaa? Annetaan puheenvuoro heille itselleen.

Jenny Jalkanen, 19, sopraano 2

”Oon Jenny Jalkanen, erityispedagogiikan opiskelija Helsingin yliopistosta ja Somniumin uusi kakkossopraano. Laulaminen on aina ollut mun juttu ja paras tapa rentoutua.

Aloitin kuorolaulun neljävuotiaana seurakunnan kuorossa. Sen jälkeen oon laulanut esimerkiksi Tapiolan kuorossa, Sibelius-lukion kamarikuorossa ja eri lauluyhtyeissä, eli kuorossa on tullut oltua aika lailla tauotta koko elämä.

Oon myös soittanut kaikennäkösiä soittimia, kuten alttoviulua, kitaraa ja pianoa. Nykyään mun pääinstrumentti on laulu, ja rakastan laulaa erityisesti jazzia ja soulia sekä yksin että erilaisissa bändeissä.

Oon kuullut Somniumista paljon hyvää monilta tutuilta ja kaipasin ympärille uutta mukavaa ja tasokasta porukkaa, joten tää tuntui luontevalta vaihtoehdolta! Odotan keikkojen lisäksi myös treenejä ja rutiinia laulamiseen, kun ne on jäänyt kohtuullisen vähälle viime aikoina, sattuneesta syystä.”

 

Otso Sipilä, 21, tenori 1

”Tämä syksy on lähtenyt laulamisen kannalta mukavasti käyntiin, kun opintoni Sibelius-Akatemian laulumusiikin koulutuksessa ovat alkaneet. Olen todella innoissani, kun pääsen toteuttamaan omaa unelmaani! Klassinen laulu on ollut osa arkeani pikkupojasta asti, kun pääsin 9-vuotiaana Cantores Minores- poikakuoroon.

Somnium oli minulle helppo valinta. Olen käynyt katsomassa monia konsertteja. Ne ovat aina koskettaneet! Kuoron hyvä ja yhtenäinen sointi on jotain, mikä pitää itse kokea. Somniumiin hakemiseen on tietysti voinut vaikuttaa myös vanhojen kuorokaverien tervehenkinen painostus. 😝

Kuorolaulussa on aina sytyttänyt yhdessä tekeminen ja hyvä yhteishenki. Somniumia seuranneena ja porukkaan hieman tutustuneena huomaan tätä samaa hyvää ja lämmintä henkeä ja tekemisen meininkiä.

Nyt kun rokotekattavuus alkaa nousta ja rajoituksia aletaan purkamaan, odotan innolla pääsyä elävän yleisön eteen!🤞

Odotan myös innolla, että kuoron uusi taiteellinen johtaja pääsee todella vauhtiin. Elisalla on hyvä, rento sekä vaativa ote kuoroon, ja se mihin kiinnitin huomiota ekoissa harjoituksissa oli hänen lauluäänensä…Vau! Ilo päästä tekemään hänen sekä upean kuoron kanssa upeaa musiikkia!”

 

 

Jasu Aalto, 19, basso 1

”Olen aina nauttinut laulamisesta ja erityisesti kuorolaulusta tosi paljon. Sitä on ihana tehdä soitetun musiikin lomassa, kuorosointi kun on niin ainutlaatuinen. Lauloin kaksi vuotta Sibelius-lukion kamarikuorossa, jossa todella rakastuin kuoromusiikkiin.

Opiskelen kontrabassonsoittoa Sibelius-Akatemialla nyt toista vuotta, ja haaveeni olisi joskus soittaa ammattiorkesterissa esimerkiksi Helsingissä.

Moni kaverini on Somniumin laulajia ja olen kuullut pelkkää hyvää, joten päätin hakea mukaan! Odotan tältä kaudelta luonnollisesti korkeatasoista musisointia, mutta sen lisäksi odotan innolla kuoron sosiaalista puolta, joka tulee varmasti olemaan antoisaa!”

 

 

Joonatan Pylkkönen, 19, basso 1

”Laulaminen on ollut aina lähellä sydäntä. Tulen musikaalisesta perheestä, jossa ollaan musisoitu kaikenlaista melkein aina. Oma musiikkiurani alkoi pienenä poikana Cantores Minoresissa 12 vuotta sitten ja sieltä olen suurimmat eväät taiteeseen saanut.

Kävin musiikkiluokan Kaisaniemen ala-asteella sekä Kruununhaan yläasteella. Nyt suoritan varusmiespalvelusta Vekaranjärvellä joulukuuhun asti ja aion hakea tämän jälkeen Helsingin Konservatoriolle musiikin perustutkintoon.

Somnium tuntui olevan sopiva paikka itselleni. Muutaman konsertin kuultuani sekä monien suositusten jälkeen päätin vihdoin hakea kuoroon. Odotan paljon hyvää yhteistä musisointia sekä ikimuistoisia hetkiä niin harjoitusten ja keikkojen kuin vapaa-ajankin merkeissä.”