Uusi kausi starttaa – Somnium käy kuoro-orkesteriteosten kimppuun

21.08.2018 Auli Särkiö-Pitkänen Uutiset

Somnium Ensemblen syyskausi käynnistyy ylihuomenna Taiteiden Yössä, kun esiinnymme kuorokavalkadeissa Paavalinkirkossa (klo 18.20) sekä Tuomiokirkossa (klo 19.30). Ohjelmassa on makupaloja alkukesän kisamatkalta Ranskan Tours’ista. Mahtava kisakokemus on kantanut koko kesän ajan ja kasvattanut nälkää uuden kauden koitoksiin – nyt on ihanaa päästä taas laulamaan.

Tositoimiin ryhdytäänkin hetimmiten, kun alamme työstää Felix Mendelssohnin upeaa Paulus-oratoriota. Somnium esittää teoksen yhdessä mieskuoro Manifestumin ja Kirkkonummen kamariorkesterin kanssa pyhäinpäiväviikolla Kirkkonummella sekä Helsingin Johanneksenkirkossa.

Loppusyksystä saamme vierailevaksi johtajaksi George Parrisin, kun Tatu Erkkilä lähtee toviksi Berliiniin vaihto-opiskelemaan. Perinteisen joulukonsertin lisäksi esiinnymme mm. Kaartin soittokunnan joulukonsertissa, jonka ”solistiksi” Somnium on kutsuttu.

Kevätkaudella on jälleen luvassa suurteoksia. Tatu Erkkilän kuoronjohdon A-tutkintokonsertin ohjelmassa on mm. J.S. Bachin Magnificat D-duuri, ja kesäkuussa vierailemme Eurajoki Bel Canto -festivaalilla esittäen Johannes Brahmsin Saksalaisen Requiemin pianosäesteisenä versiona.

Alkava kausi on siitäkin syystä jännittävä, että vuosi 2019 on Somnium Ensemblen 10-vuotisjuhlavuosi! Kiintoisan kauden suunnittelu on jo täydessä vauhdissa. Lisää juhlavuoden ohjelmasta tuonnempana. Nyt toivotamme kaikille reipasta ja antoisaa syksyä!