Juhlavuosi on alkanut & uusia somniumlaisia!

14.01.2019 Auli Särkiö-Pitkänen Uutiset

Viime torstaina käynnistyi Somnium Ensemblen kevätkausi. Tämä kausi ei olekaan ihan tavallinen, sillä kuoro täyttää 10 vuotta, ja luvassa on monin tavoin hyvin erityinen, toiminnantäyteinen vuosi! Tsekkaa täältä juhlavuoden konserttiohjelma. Sen lisäksi että tuomme konserteissa esiin Somniumin musiikillista ydintä, lähdemme myös uudenlaisiin haasteisiin: näihin kuuluu esimerkiksi Brahmsin Saksalainen requiem sekä amerikkalais-suomalaiselta Alex Freemanilta tilatun a cappella -teoksen kantaesitys. Juhlavuoden avajaiskonsertti on 9.3. ja ohjelmassa on renessanssin ja myöhäisromantiikan kaksoiskuoromusiikkia. Pysykää kuulolla!

Joululomilta palanneet kuorolaiset saivat ilokseen todeta, että loppiaisaattona järjestetyssä koelaulussa Somniumin takarivi oli vahvistunut kolmella uudella laulajalla. Pyysimme heitä kertomaan hieman itsestään:

Joonas, 21, basso 2

”Lauloin Cantores Minores -poikakuorossa 9 vuotta, minkä jälkeen halusin jatkaa kuoroharrastusta joka oli tullut niin oleelliseksi osaksi elämää. Jo viime kesänä ollessani lopettamassa Cantiksessa aloin miettiä, että Somnium voisi olla hyvä ratkaisu: siellä oli paljon tuttuja ja tiesin, että se on hyvätasoinen kuoro joka tekee kiinnostavaa ohjelmistoa ja laajasti hyvää kuoromusiikkia eri aikakausilta. Olen innoissani, että Somniumin juhlavuoden ohjelmaan kuuluu myös runsaasti Bachia, joka on ehdoton lempisäveltäjäni. On hauska päästä nyt tekemään sitä muualla kuin poikakuorossa.”

Ossi, 20, basso 1

”Aloitin laulamisen 11-vuotiaana Cantores Minores -poikakuoron riveissä. Laulu on ollut siitä lähtien iso osa elämääni. Kuorolaulu on muodostunut harrastukseksi jota ilman ei osaa olla. Sittemmin olen käynyt myös laulutunneilla pop/jazz-laulussa ja nyt klassisessa laulussa. Ensi syksynä aloitan Sibelius-Akatemialla sävellyksen opinnot.

Olin pitkään jo miettinyt, että haluaisin myös toisen kuoron jossa laulaa ja Somnium tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Tässä porukassa pääse varmasti kehittymään kuorolaulajana! Tältä kaudelta odotan mahtavia konsertteja ja hienoja hetkiä yhdessä porukassa!”

Tommi, 32, tenori 2

”Aloitin laulamisen pienenä poikana Cantores Minores -poikakuorossa, kuten hyvin moni muukin Somniumissa. Tuosta lähtien laulaminen on ollut harrastuksena mukana suomalaisten yliopisto-opintojen läpi ja sen jälkeen mieskuorossa. Välissä on tullut laulettua pienemmissä ja isommissa kuoroissa eri ympäristöissä, esim. ulkomaanopiskelun aikana vuonna 2018 Tartu Üliõpilassegakoorissa. Laulaminen on mahtava vastapaino ajoittain vaativalle siviilityölle.

Somniumiin päädyin sen selkeän eläväisen meiningin ja innostavan repertuaarin vuoksi. Ei tietysti haitannut lainkaan, että muutamia tuttuja kuorossa oli jo valmiiksi. Kuorossa tehdään selkeästi hartiavoimin töitä, mutta osataan myös pitää hauskaa! Odotan kaudelta kovaa harjoittelua ja upeita kokemuksia, etenkin kun kyseessä on kuoron 10-vuotisjuhla.”

Jos siis mietitte, mitä tapahtuu pikkukanttoreille kun he eivät enää laula Cantores Minoresissa – ennemmin tai myöhemmin he siirtyvät Somniumiin!