Kuukauden kuorolainen: Leo Huhtanen

14.12.2018 Somnium Ensemble Kuorolaiset

Olen Leo Huhtanen, 25-vuotias kakkosbasso. Somniumin alakertaan perustin majan vuonna 2012. Tällä hetkellä työskentelen päätoimisesti Pelican Self Storagella kohdepäällikkönä Lauttasaaren ja Ruoholahden toimipisteillä sekä lisäksi sivutoimena ajan tilausajoa Limousine Servicellä.

Kuorourani alkoi vuonna 1997 Cantores Minoreksen muskarissa, ja Cantiksen riveissä olin mukana aina vuoteen 2016 saakka. Cantis-uran aikana kaikki stemmat lukuunottamatta ykköstenoria on tullut käytyä läpi. Kävimme myös silloin tällöin kevyemmillä kvartettikeikoilla vaihtelevalla kokoonpanolla. Tästä syntyi idea perustaa enemmän tai vähemmän legendaarinen The 93s -kvartetti, jossa myös Somniumin johtaja Tatu Erkkilä oli mukana. Kyseisellä kokoonpanolla pidimme muutamat mahtipontiset harjoitukset, emme esiintyneet kertaakaan ja homma meni hetkeksi jäihin. Hieman myöhemmin kuitenkin Sibelius-lukiossa perustettiin kuoro, joka sittemin sai nimekseen Somnium Ensemble.

Cantiksesta ulos kasvaneista miehistä osa oli siirtynyt Somniumin riveihin, ja koska kuoroharrastus oli minulle todella tärkeä, päätin tehdä saman. Somnium porukkana on aivan ainutlaatuinen. Rento ilmapiiri yhdistettynä nuoruuden innolla hoitamiseen on täyttä timanttia. Musiikillisesti Somniumin soundi on omaa luokkaansa. Oman lisänsä nuorekkaaseen porukkaan tuo bassosektion muhkea rouhinta nuottiviivaston alapuolella. Somnium-urani aikana olen saanut vaikutteita musiikin ammattilaisilta ja pystynyt myös kehittämään itseäni laulajana. Nuottien lukeminen ei ole koskaan ollut vahvuuteni, enkä osaa kyseistä taitoa vieläkään kunnolla. Tällä porukalla tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä kukaan ei tuomitse vaikka ei kaikkia biisejä heti ensimmäisellä kerralla osaisikaan. Ilman Somniumin tuomaa vaihtelua arkeen kahden työn tekeminen päivittäin tai lähes päivittäin kävisi melko raskaaksi, joten olen enemmän kuin iloinen saadessani olla osa tätä mahtavaa porukkaa.

Vuosi 2019 tulee olemaan Somniumille tärkeä vuosi, sillä tämä maailmallakin menestynyt kuoromme täyttää 10 vuotta. Minulla on kunnia olla mukana suunnittelemassa tätä juhlavuotta ja odotankin innolla tulevan vuoden erilaisia tapahtumia niin musiikillisesti kuin muutenkin. Luvassa on mahtavia konsertteja sekä kuoronjohtajamme A-tutkinto. Tämän vuoden voitokkaan Ranskan matkan myötä lähdemme kesällä 2019 etsimään parasta kuoroa parhaiden joukosta muiden kansainvälisten kuorokilpailuiden voittajien kanssa. Tätä odotan tulevalta vuodelta eniten enkä epäile hetkeäkään etteikö Somnium hoitaisi palkintoa kotiin!