Kapula vaihtuu hallituksessa, vol.1

20.02.2020 Somnium Ensemble Kuorolaiset

Viikko sitten torstaina Somniumin toiminnassa siirryttiin uudelle aikakaudelle. Juhlavuosi on ohi ja katse on jo siirtynyt kohti tulevaa. Torstaina pidettiin Somnium Ensemble ry:n sääntömääräinen vuosikokous ja valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Väistyvälle puheenjohtajalle tämä onkin hyvä hetki katsoa taaksepäin, mitä viime vuosina olemme saaneet aikaan.

Lähdin mukaan Somniumin hallitustoimintaan ensimmäistä kertaa jo vuonna 2014 varapuheenjohtajan roolissa. Siirryin kuitenkin pois hallituksesta jo yhden kauden jälkeen, kun vaihto-opinnot veivät minut keväällä 2016 Australian lämpöön. Tultuani Suomeen palasin heti takaisin Somniumin riveihin, ja myös hallitusvastuu kutsui jälleen, tällä kertaa puheenjohtajan ominaisuudessa syksyllä 2016. Sen jälkeen hallitustoiminta veikin mennessään.

Väistyvä puheenjohtaja viime elokuussa kisamatkallamme Arezzossa. Kuva: Joanna Mehtälä

Vuodet Somniumin hallituksessa ovat olleet minulle äärimmäisen antoisia ja opettavaisia. Hallitustyöskentelyssä olen päässyt oppimaan organisointitaitoja, projektinhallintaa, budjetointia ja kaikenlaista, mitä yhdistyksen pyörittämiseen kuuluu. Somniumin hallituksessa hienoa on ollut myös se, että on päässyt toden teolla kehittämään kuoron ja yhdistyksen toimintaa eteenpäin. Kaikki laulajat ovat Somniumissa mukana suurella sydämellä ja hallituksessa toimintaa on viety eteenpäin kunnianhimoisella asenteella. On ollut aivan mahtavaa työskennellä yhteisen tavoitteen eteen niin motivoituneen porukan kanssa!

Hallituksessa on ollut myös upeaa nähdä, miten erilaisia taitoja ja kovaa ammattitaitoa porukastamme löytyy. Kuoron laulajien omalla työllä ovat syntyneet esimerkiksi kuoron hieno visuaalinen ilme, verkkosivut, blogikirjoitukset, ohjelmatekstit ja -käännökset, joista voi kaikista olla ylpeä. Olemme hallituskausieni aikana tehneet useita apurahahakemuksia, järjestäneet monipuolisia konsertteja ja yhteistyöproduktioita, keikkamatkoja ja harjoitusleirejä, ja kehittäneet kuoron taloushallintoa, myyntiä ja markkinointia. Olemme järjestäneet laulutunteja kuorolaisille ja treenanneet esiintymistaitoja ennen tärkeitä kilpailumatkoja. Olemme miettineet, miten voimme viedä konserttejamme ja taiteellista työtämme uudelle tasolle ja tuoda musiikkiamme myös uusille areenoille.

Viime vuonna vietetty Somniumin 10-vuotisjuhlavuosi oli kuoron suurin panostus tähän mennessä. Järjestimme useita konsertteja, kävimme kilpailemassa Italiassa European Grand Prix -kilpailussa, äänitimme ja julkaisimme uuden levyn ja kantaesitimme kuoron historian ensimmäisen tilausteoksen. Tuollaisen vuoden jälkeen onkin hyvä aika ojentaa kapula eteenpäin uudelle hallitukselle ja puheenjohtajalle. Saimme torstain vuosikokouksessa loistavan uuden hallituksen, jossa mukana on sekä vanhoja konkareita että uusia osaajia, jotka tuovat taas tuoretta näkökulmaa kuoron toimintaan ja sen kehittämiseen. Minulla on täysi luotto, että Somnium jatkaa taivaaltaan eteenpäin hyvissä käsissä! Ja minut löytää jatkossa edelleen kuoron sopraanorivistä.

Elina Palkama