Kuukauden kuorolainen: Amanda Sandström

19.03.2019 Somnium Ensemble Kuorolaiset

Olen Amanda Sandström, 25-vuotias sopraano. Olen valmistunut musiikkipedagogi ja tällä hetkellä opiskelen Helsingin Konservatoriolla klassista laulua sekä Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikkia ensimmäistä vuotta. Opetan myös pianonsoittoa Meri-Helsingin musiikkiopistossa Kruunuhaassa.

Kävin Sibelius-lukiota saman aikaan Tatun kanssa, ja Somniumiin tulin mukaan vuonna 2012 Tatun pyynnöstä. Olin lukiossakin laulanut kamarikuorossa ja Somnium tuntui luonnolliselta jatkeelta kuoroharrastukselle. Somnium oli vuonna 2012 Ylen vuoden nuorisokuoro, joten pääsin heti mukaan juhlakaudelle.

Somniumissa parasta on yhteishenki, kuorolaisilla on hauskaa yhdessä harjoittelun ulkopuolellakin. Näihin seitsemään kuorovuoteeni on mahtunut kaikenlaisia seikkailuja ja kommelluksia niin kisamatkoilla kuin yhteisissä illanvietoissakin. Viimeisin kohokohta oli ehdottomasti menestyksekäs kisamatka Ranskan Toursiin 2018. Tällä porukalla on myös oltu Tukholman risteilyllä ihan huvikseen, mikä on mielestäni ihan mahtavaa.

Amanda lauloi hiljattain Cupidon roolin Offenbachin Orfeus manalassa -operetissa Helsingin Konservatoriolla. Produktiossa oli mukana myös neljä muuta somniumlaista. Kuva: Heikki Tuuli

Somniumissa laulaminen on varmasti kehittänyt minua laulajana vuosien varrella. Sopraanostemmassa on ollut aina kiva laulaa hyvien laulajien vieressä. Somniumissa saa laulaa omalla äänellään ja kuoro soi muhkeasti, mikä tekee laulamisesta mukavaa.

Somniumin uralla olen nauttinut erityisesti isompien kuoroteoksien tekemisestä, kuten viimeksi syksyllä 2018 Mendelssohnin Paulus-oratoriosta. Somniumia leimaava romanttinen kuoromusiikki on myös rakasta, ja luulen monen kuorolaisen nauttivan juuri ”meidän” musiikista. Toisaalta nautin erityisesti renessanssimusiikin laulamisesta sen usein liikkuvien laululinjojen vuoksi.

Erityisen innoissani olen Tatun kuoronjohdon A-kurssiin tulevan Bachin Magnificatin harjoittelemisesta. Teos sisältää paljon äänellistä ketteryyttä vaativia juoksutuksia ja on mukavan haastava. Odotan myös kuoron toisen levyn äänityksiä, mukana tulee olemaan monia suosikkikappaleita vuosien varrelta.